Ademcoaching

 

Ons leven begint en eindigt met ademhalen.

Ademhalen, doe jij de hele dag door, en het gaat gewoon vanzelf. Het is jouw belangrijkste bron van energie en jouw krachtigste instrument.

 

Het geeft jouw ruimte en letterlijke levensenergie.

Ademen zorgt ervoor dat afvalstoffen in het lichaam kunnen worden afgevoerd.

 

Wanneer er dingen in jouw leven gebeuren die stress opleveren zoals ziekte ,verdriet of verlies bv. kan je adem geblokkeerd raken. Jouw ademhaling is direct verbonden met zowel je emoties als de rest van je lichaam. Onderdruk jij bijvoorbeeld jouw emoties, dan wordt goed ademen een stuk lastiger.

 

 

Ademen zorgt ervoor dat jij uit jouw hoofd komt en in jouw lijf

Ademen herstelt de verbinding en het contact met jezelf

Ademen zorgt dat emoties mogen stromen en gevoelt mogen worden

Ademen geeft jou letterlijk ruimte in jouw lichaam en leven

Ademen geeft jou energie en versterkt jouw immuunsysteem

Ademen geef jou een stem

Ademen zorgt voor doorstroming in plaats van vastzetten

 

In de trajecten gebruik ik deze techniek.

Ik kijk hoe jouw ademcyclus is en samen meten we jouw ademfrequentie op.

Je ademhaling bestaat uit 3 delen:

 

De hoge ademhaling

De middelste ademhaling

De buikademhaling.

 

Bij een gezonde ademhaling doen alle delen mee. Je krijgt genoeg zuurstof binnen voor wat je aan het doen bent en door de massage van je organen raak je je afvalstoffen kwijt. Jij voelt je energiek en vitaal. Als je schrikt of huilt stopt de ademhaling even.  Je lichaam blijft in de stress stand en de ademhaling blijft hoog en snel en oppervlakkig. Een verkeerde ademhaling kan de uitwisseling van zuurstof en kooldioxide verstoren en bijdragen aan gevoelens van paniek en angst, vermoeidheid en andere fysieke en emotionele problemen.

 

Wanneer mensen angst ervaren hebben ze de neiging om snel, oppervlakkig en hoog in de borst in te ademen. De adem raakt ontregelt. Je gaat overademen en de ademfrequentie stijgt. Je lichaam heeft nu minder energie voor de spijsvertering en vetverbranding van energie. Wanneer de uitademing een paar tellen langer duurt dan de inademing, stuurt de nervus vagus een signaal naar onze hersenen. Dit signaal activeert het parasympatische zenuwstelsel (rust en herstelsysteem ) en laat het sympathische zenuwstelsel (vecht en vlucht) ontspannen.

 

Oefening:4-7-8-ademhaling

Helpt het lichaam en hartslag te vertragen en kalmeert je zenuwstelsel

Adem een keer in en uit op jouw eigen tempo. Adem dan 4 seconden in via je neus, houdt 7 seconden lang je adem in, adem 8 seconden uit via de mond en herhaal dit minstens 4 keer.

Stel je bij het inademen voor dat je een witte zuiverende energie inademt en bij de uitademing alle donkere kleuren, emoties en spanningen die je wil loslaten.

 

 

Een ademsessie helpt jou :

 

  • Uit het hoofd en in het lijf. Stoppen met denken en piekeren. In je lijf landen en in contact komen met je gevoel. Samen adembewustzijn creëren en meten wat de ademfrequentie is. Zo hebben we een basis en vanuit daar gaan we werken.
  • Ontspannen en loslaten : Uit de stress en aan-stand komen. Stress leren omzetten in rust en ontspanning. Veiligheid ervaren in je lichaam. Leren loslaten van emoties. Bodyscan en de felt sens om emoties los te laten en de adem en het zenuwstelsel te kalmeren. Er kan ook juist gekozen worden voor een activerende ademhaling.
  • Energie vullend en opladen : Als je kunt loslaten en de adem neutraliseert kan jij de accu opladen. Samen gaan we ademhalingsoefening inbouwen in jouw systeem.