Lichaamsgericht werken

 

Guasha

Wat is lichaamsgericht werken?

 

Luister jij naar jouw lijf?

De hele dag door geeft je lijf signalen over hoe het met je gaat. Ademhalen, temperatuur reguleren en water binnen krijgen. Je voelt het wanneer je te warm wordt, dan trek je je trui uit, je ademhaling versnelt wanneer je je inspant, je hartslag gaat omhoog als je iets spannends doet, je buik gaat rommelen als je honger hebt en je wordt moe als je lijf moet herstellen. Je lijf is de hele dag door bezig om jou te laten overleven.

 
 
Bij spanning, drukte, onrust en onverwerkte emoties komen signalen minder vaak, gedeeltelijk of niet aan. Je raakt de verbinding met het lichaam kwijt. Samen gaan we luisteren aan het verhaal achter jouw klachten. wat heeft jouw lichaam te vertellen?
Spanningen gaan we loslaten met diverse technieken zoals stress release, ademoefeningen en diepe druk. Ik zet ook regelmatig cupping en guasha in om fysiek de spanning uit jouw lijf af te voeren. 
 
 

Guasha is een behandelmethode van meer dan 2000 jaar oud.

Letterlijk betekent het ‘een ziekte uit het lichaam schrapen’. De diepe druk brengt de energie in het lichaam op gang. De druk die ontstaat door het schrapen, zorgt voor een soort zuiging onder de huid, wat gestagneerde energie naar de oppervlakte brengt. Het verwijdert afvalstoffen en tegelijkertijd zorgt de druk voor een doorstroming van vers, zuurstofrijk vocht waardoor cellen vernieuwen. Guasha brengt afvalstoffen naar de oppervlakte, daardoor kunnen er via de haarvaatjes serum en rode bloedlichaampjes meekomen wat rode vlekken kan veroorzaken. Dat noemen we ook wel de Sha’s (ziekten). Niet pijnlijk maar zeer effectief om fysiek spanningen en pijn los te laten.

 

Het heeft mij zelf geholpen mijn fibromyalgie onder controle te houden en eindelijk af te rekenen met de slijmbeursontstekingen in mijn lijf.

 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? neem gerust contact op.

 

 

 Praktijk Innerlicht

Sandy Louwers

info@praktijk-innerlicht.nl