Wat is re-integratie coaching

 

Deze vorm van coaching kan jou helpen bij een periode van ziek zijn, werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid. Bij Re-integratie coaching kijk ik naar jou als persoon. Samen ga ik kijken hoe ik jou kan ondersteunen in jouw proces om terug te gaan naar de arbeidsmarkt.

 

Ik heb zelf aan de andere kant van de tafel heb gezeten. Ik ben herstelt van de ziekte van Lyme. Ik heb lang last gehad van restklachten die zich uiten in een ontregelt zenuwstelsel. Klachten kunnen zijn snel vermoeid, altijd aan staan, lichamelijke spanningsklachten, grenzen moeilijk aangeven, moeite met concentreren. Stress en overprikkeling zorgen ervoor dat je niet kunt opladen en er vaak geen ruimte is om te groeien, te leren en te werken. Belangrijk is dat lichaam en geest samenwerken. Het lichaam heeft een eigen systeem. Ik werk met sensorische diepe druk therapie. De therapie helpt het zenuwstelsel kalmeren. Het creëert rust in het hoofd en in het lijf. Ik zet mensen graag in hun eigen kracht. Tijdens de sessies geef ik oefeningen en tools mee zodat iemand zelfstandig verder kan. Naast de therapie maak ik gebruik van ademhalingstechnieken en diverse coaching technieken. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk werk is, om onderdeel te zijn van de maatschappij. Het gevoel erbij te horen en betekenisvol in het leven staan. Ik zal iedereen hierin uitdragen en stimuleren om werk te vinden wat past. Als je lang thuis zit wordt de stap naar werk soms lastiger. Er komen vragen zoals wat past bij mij en waarom lukt het niet?

 

Ik help mensen met het vinden van antwoorden op deze vragen

 

Hoe kom ik weer aan het werk?

Welk werk past bij mijn nieuwe situatie?

Hoe zorg ik dat mijn energielevel op pijl komt?

Wat zou ik graag willen en wat past bij mij?

Welke blokkades houden mij tegen naar nieuw werk?

 

Mijn herstel begon met het voelen van mijn lichaam. Ik kreeg rust in mijn hoofd en begon beter te voelen wat ik wilde en waar mijn grenzen lagen. Bij mijn coaching maak ik gebruik van diverse technieken zoals de sensorische diepe druk therapie.

 

Bekijk de video om een indruk te krijgen van de sensorische diepe druk therapie 

  

De therapie kijkt naar de verschillende zenuwbanen zoals de belangrijke, nervus vagus. 

Er kan een blokkade zijn in jouw zenuwbaan. Je kunt dit merken als spieren verkrampen en er spanningen in jouw lijf komen. Diepe druk drukt op bepaalde punten door het bindweefsel en zelfs op de spierlaag. We werken aan de voor- en de achterkant van het lichaam.

 

Bij een ontregelt zenuwstelsel zit ons systeem vaak in de vecht en vluchtmodus vast. We ervaren moeite met ontspannen en hebben het gevoel altijd aan te staan. De therapie zorgt voor ontspanning en biedt een veilig gevoel.

 

De therapie is geschikt voor mensen met:

 

prikkelgevoeligheid

een ontregelt zenuwstelsel

sensorische problemen

minder lichaamsbesef

het gevoel altijd aan te staan, moeite om te ontspannen

met angsten en depressieve gevoelens 

stressklachten

 

Diepe druk is voor alle leeftijden geschikt. Het helpt een fundament opbouwen en kalmeert het zenuwstelsel.

 

Ik ben aangesloten bij Zelfwerkt en via het UWV is het mogelijk een modulair of werkfit traject te volgen. 

 

 

Recensies:

 

Ik zat altijd in mijn hoofd en was het contact met mijn lijf volledig kwijt. Sandy leerde mij weer te voelen en te luisteren naar mezelf. Mijn negatieve gedachten verdwijnen bij haar als sneeuw voor de zon. Als HSP'er ben ik erg gevoelig voor de oprechtheid en intenties van een mens en Sandy is heel liefdevol geïnteresseerd en weet de vinger op de juiste plek te leggen. Wat een warme talentvolle persoonlijkheid. Ik zal Sandy aan iedereen van harte aanbevelen.

Mieke de kok