Blijf in jezelf geloven

We zijn allemaal bijzondere en unieke wezens. Ieder van ons heeft een donkere en een lichte kant. Net zoals het leven. Je mag leren jezelf te accepteren zoals je bent met je lichte en donkere kanten. Niemand is perfect en de eerste stap is vaak accepteren zoals het is. Accepteren wie je bent en accepteren hoe het leven is gegaan. We zijn allemaal hier om te leren en juist uit die moeilijke momenten halen we onze kracht uit.

 

Kijk wat je al hebt doorstaan en toch sta je hier en kies je er iedere dag voor om hier te staan. Hoe moeilijk het soms ook lijkt je hebt altijd een keuze en soms lukt dit goed.  Andere dagen wil je het liefste met een dekentje op de bank liggen en je verstoppen. Zeker in deze drukke tijd hebben we vaak de rust nodig en vergeten we om deze ook op te zoeken. De rust om alles wat we hebben meegemaakt en ervaren een te verwerken.

 

Onze agenda hoeft niet iedere dag helemaal vol te zijn voor andere maar juist voor jezelf. Kijk niet iedere dag het nieuws en probeer social media te beperken, dit zorgt er vaak voor dat angstige en negatieve gedachten worden uitvergroot. Alles wat je aandacht geeft groeit. Zoom even uit. Het gebruik van social media zorgt er voor dat we van iedereen alleen maar perfecte plaatjes zien en dan gaan we kijken wat er bij ons mis is. De plaatjes zijn vaak luchtkastelen en momentopnames want niemand zet de minst perfecte foto op facebook of instagram.

 

Het lijkt hierdoor ook dat we perfect moeten zijn. Iedereen heeft mindere dagen en dat hoort erbij. Als we dit gaan accepteren zullen we in balans komen. Probeer aandacht te geven aan wat  goed gaat. Lukt het niet? Trek je een dagje terug, dit is dit ook oké. Juist maar door rennen en blijven aanmodderen houdt de mindere dagen in stand.

 

Vergeet niet dat je goed bent zoals je bent!!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.