Tips voor de moeilijke momenten

Iedereen heeft ze wel, de mindere dagen. Soms sta je op en gaat meteen alles mis. Je verstapt je, alles valt uit je handen, de band van de fiets is lek, de sleutels zijn kwijt. Je zit in een negatieve flow. Ik geef je graag een aantal tips om de energie weer positief om te buigen:

 

Tip 1: Neem even een pauze.

 

Je kunt druk  blijven rennen maar grote kans dat de hele dag alles mis gaat en de dag niet lekker loopt. Ga even rustig zitten en doe de 4-7-8 ademhaling. Deze ademhaling werkt snel ontspannend. Adem vier tellen in door je neus, alsof je aan een roos ruikt. Houdt je adem 7 tellen vast en blaas nu hard 8 tellen uit alsof je een kaars uit blaast. Herhaal deze drie keer.

 

Tip 2: Ben dankbaar.

 

Ben even dankbaar Het is bewezen dat dankbaar zijn een geluksstofje in je hersenen aanmaakt. Sta even stil wat je allemaal hebt.

Ook de kleine dingen zijn belangrijk.

 

Tip 3: Verhoog je trilling .

 

Als je in een negatieve flow zit straal je ook een lage trilling uit. Iedereen straalt een trilling uit. Voel jij je niet fijn of gestrest dan zit je in een lage trilling. Zit je lekker in je vel neemt je trilling toe en zal je merken dat er positieve dingen gebeuren en je ook positieve mensen aantrekt.

 

Je verhoogt je trilling door positief te denken, Ik ga er een top dag van maken. Voel dat je voor 100% in je lichaam mag zitten.

 

Tip 4: Doe eens gek .

 

We zitten vaak ik een strakke routine en staan op de automatische piloot. Ons lichaam en ons hoofd is  gewend aan deze vaak strakke routines. Soms mag je eens flexibel zijn. Doe eens gek en geniet. Kom uit die automatische piloot en ga weer ervaren.

 

We zijn hier op aarde om te leven en te genieten. Te  vaak rennen we maar door, hup naar de volgende activiteit. Sta eens bewust stil en lach, zing of dans. Soms is het leven even zwaar maak dan een lichtpuntje. Het zal weer lichter gaan aanvoelen.

 

Tip 5: Blijf met jezelf in verbinding.

 

In de mindere dagen is je verbinding met jezelf weg. Misschien ben je over je grens gegaan of 'moet' je veel en kost dit je energie. Probeer te luisteren naar je buikgevoel. Wist je dat we eigenlijk drie breinen hebben, het hoofd ,het hart en de buik. De buik heeft ontzettend veel verbindingen met je lichaam.

 

Adem eens diep in en uit en voel eens in je buik. Sta jij nog in contact met je gevoel? Of beredeneer en analyseer je alles via je hoofd? Voel jij je verdrietig of bang, ook dit gevoel mag er zijn. De eerste stap om emoties te verwerken is accepteren dat de gevoelens er zijn pas. Dan kun je er mee aan de slag. 

 

Tip 5: De vijf vinger methode:

 

Stap 1:

Raak met je duim je wijsvinger aan. Als de vingers elkaar raken denk je terug aan een moment dat je lichaam zich prettig voelde. Na dansen of wandelen bijvoorbeeld.

 

Stap 2:

Raak met je duim je middelvinger aan. Als de vingers elkaar aanraken denk je terug aan een moment dat je liefde voelde. Een knuffel, of bijzonder gesprek bijvoorbeeld.

 

Stap 3:

Raak met je duim je ringvinger aan. Als de vingers elkaar raken denk je aan een mooi compliment wat je hebt ontvangen.

 

Stap 4:

Raak met je duim pink aan en denk terug aan een prachtige plek waar je ooit ent geweest. Probeer alle details te herinneren.

 

Stap 5:

Zet nu alle vingers van beide handen tegen elkaar en maak je even heel.

 

Deze oefening geeft je rust en zelfvertrouwen.

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.