Ontwaken en Manifisteren

Mijn jongste zoontje is helemaal weg van de film Soul. Er zit een prachtige scene in. Een ziel wordt wakker in een lichaam van een beleggingsmedewerker. Wat doe ik met mijn leven?

Hij voelt dat hij leeft...

 

We leven in onze maatschappij vaak op de automatische piloot. Iedere dag hetzelfde, leven naar de volgende afspraak. Leven volgens ons 'moeten' lijstje. Als ik alles heb gedaan kan ik rusten. Herkenbaar? 

 

We leven nu op dit moment, gisteren is geweest en morgen bestaat niet. 

 

Steeds vaker komt de term ontwaken voorbij. Ik geef je in deze blog meer uitleg over het begrip ontwaken. 

 

Je hebt vaak een nare gebeurtenis nodig om wakker te worden. Ineens besef je ik wil het anders, dit is niet de manier hoe ik oud wil worden. Het besef dat je diep van binnen niet gelukkig bent en geen voldoening hebt. We worden allemaal geboren met een prachtige fonkelende ziel. Dit lampje schijnt in al zijn glorie. Kijk maar eens na een kind. Een kind reageert spontaan en puur. Helaas kan het niet altijd 100% fijn en happy zijn. We krijgen te maken met pijn en afwijzing en dan komt ons ego om te hoek kijken.

 

Ons ego beschermt ons en helpt ons overleven. Het ego, ons pijnlichaam laat ons slapen en functioneren op de automatische piloot. Hij ziet altijd gevaar en vaak alles negatief in. Het kleine stemmetje in je hoofd dat zegt: laat maar je kunt dit toch niet. 

Veel mensen proberen hun ego te verbannen. Sluit je ego in hart en laat het stemmetje niet de baas zijn. We zijn allemaal yin en yang en hebben juist die tegenpolen nodig. Het maakt ons als mens veelzijdig en krachtig. 

 

Als we ontwaken voelen we de verbinding met mensen om ons heen en voelen we dat we allemaal hetzelfde zijn. Het maakt niet uit of je een man of vrouw bent of welke huidskleur je hebt. Diep van binnen zijn we allemaal mens toch?

 

Je gaat meer open staan en je aura laag wordt dunner. Ineens voel en zie je meer van andere mensen. In het begin is dit heel vervelend en het trekt je accu helemaal leeg. 

Je ontdekt dat de wereld een spiegel is. Alles om je heen kaatst jouw innerlijke wereld terug. In je veld straal jij uit of je gelukkig bent of boos. Stel je bent boos op iedereen dan zal je veel situaties aantrekken die je boosheid alleen bevorderen. Het werkt ook zo met kinderen. Ze spiegelen onze kwaliteiten maar ook onze schaduwkanten. Als je kind heel boos wordt vraag je dan eens af, hoe wordt jij zelf als ouder boos?

 

Bij ontwaken hoort jezelf en jouw leven, helemaal accepteren. Het is goed zoals het is. Probeer te leven in plaats van te overleven. Geniet van de kleine momenten , je leeft nu in dit moment en morgen kan het ineens anders zijn. Komt er een tijd dat je alles perfect kunt? Nee, want je blijft ontwikkelen en leren en zodra jij je gaat focussen op de reis in plaats van op het einddoel, zal je merken dat alles een stuk lichter wordt. 

 

Je leert in het proces dat je goed bent zoals je bent. Je ego heeft alles proberen af te leren om je te beschermen tegen de pijn maar nu mag jij helemaal jezelf zijn. Hoe fijn is dat om al je kwaliteiten te laten stralen en dat jij je niet meer hoeft te verstoppen met je schaduwkanten. Je mag er gewoon zijn!

 

Bij ontwaken hoort dat je leert dat er overvloed is in alles. Je gaat vertrouwen op het leven en en weet dat je kunt manifesteren wat jij nodig hebt. Alles is al tot onze beschikking we moeten er alleen in geloven.

 

Ik geef jou een krachtige oefening die ik toepas.

 

 

 

Stap 1: Maak een vision-board.

 

Geef je dromen vorm en maak het visueel. Wat zou je graag willen? Teken of schrijf het helemaal uit. Of maak een collage met foto's. Wees creatief. 

 

Stap 2: Benader vanuit je hart. 

Bij manifesteren moet je een wens hebben vanuit je hart. Als jij de juiste intentie neerzet kun jij je bestelling plaatsen.

 

Stap 3: Ben concreet en positief.

Praat over het heden en met positieve woorden. 

Ik wil afvallen en ooit mijn streefgewicht behalen. 

In deze zin praat je niet in het heden en heb je het over afvallen. Het universum hoort alleen afvallen en niet je doel. Het zal heel moeilijk zijn want met afvallen ben je nooit klaar. 

 

Ik weeg 68 kilo. Dit is in het heden en met een duidelijk doel. Grote kans dat je wens nu wel op de juiste plek komt.

 

Stap 4: Heb vertrouwen. 

Er is van alles op de wereld genoeg, ook voor jou. Geloof niet dat het voor jou niet haalbaar is. Niks is onmogelijk. Er is altijd een weg. Soms hebben we een omweg maar we bereiken ons doel als we dit echt met ons hele hart willen.

 

Stap 5: Intentie manifesteren. 

 

Ga zitten op een stoel en adem rustig in en uit. 

Je hebt nu een duidelijk doel gesteld en het visueel gemaakt. 

Stel je voor dat al jouw dromen, passie en ideeën samen laat komen in je hart.

Stop het in een mooi doosje en vul het doosje met goud licht.

Het gouden licht zorgt ervoor dat er wortels groeien naar boven, naar je kruin.

Teken ze helemaal uit in je hoofd.

Op je kruin groeit uit de wortel een prachtig goud zaadje.

Dit is jouw zaadje en heb je zelf gecreëerd. Laat het zaadje boven je hoofd zweven.

 

Bekijk of het zaadje helemaal na wens is.

Spreek krachtig jouw doel uit en zeg ik laat het gebeuren

Zie het zaadje vliegen naar het oneindige grote universum. Je hebt je bestelling gedaan. Soms zal je vrij snel merken dat je bestelling is aangekomen en soms heeft het tijd nodig.

Blijf vertrouwen en geloven. 

Ik ben benieuwd , laat je me weten welk zaadje je hebt geplant? 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.